20182018

The Summit

Owner:TISHMAN SPEYER

Designer:RDI Lighting


Owner:TISHMAN SPEYER

Lighting Design Consultant:RDI Lighting

Project Scale:149,735

Floor Area:553#:57,439/554#:92,296

Landscape Area:12,122

Date of Completion:2016.09

Cycle of Design:2 years

 


The Summit is a two-parcel development in Suzhou, China, that connects to the existing metro station and borders both sides of Suhua Road, the city’s ceremonial boulevard and center for commercial development. The mixed-use development features two towers—one 16 stories and the other 39 stories—and includes office, retail and luxury residences that offer unobstructed eastern views to Jinji Lake. As a commercial mix-use, lighting emphasizes a series of interlocking volumes, and visually unifies the two parcels at night. The 1.23 million sq. ft. mixed-use urban development includes 635,000 sq. ft. for Class A international office buildings, 358,000 sq. ft. allocated to retail and 237,000 sq. ft. of luxury residences. White, grays and black color palette inspired by the architectural vernacular famous in Suzhou, is also the language in the light.

 

Media Supports

curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve